До новин

Клієнтам банків-банкрутів «Дельта» і «Фінанси та Кредит» виплачено 25 млрд грн

17 лютого, 2016
Законодавство
Клієнтам банків-банкрутів «Дельта» і «Фінанси та Кредит» виплачено 25 млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізосіб вже виплатив клієнтам збанкрутілих банків «Дельта» і «Фінанси та Кредит» близько 25 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

За оцінками ФГВ, станом на 1 лютого 2016 року вкладники «Дельти» отримали 15,391 млрд гривень, або 95,9% від суми, належної до відшкодування.

Клієнтам банку «Фінанси та Кредит» сплачено близько 9,351 млрд гривень, або 89,5% від загальної суми.

Нагадаємо, у 2015 році на банківському ринку відбулося кілька банкрутств великих фінустанов. Найгучнішим стало падіння Дельта Банку, що належав Миколі Лагуну. Він посідав 4-те місце за активами (60,3 млрд гривень, що становило майже 5% всього банківського сектору). Причиною банкрутства стала занадто агресивна політика розвитку банку і великий обсяг неповернутих кредитів.

А на початку осені після довгої агонії луснув банк «Фінанси та Кредит». Його власник Костянтин Жеваго довго намагався знайти вихід з ситуації, і навіть пропонував заможним вкладникам банку конвертувати свої гроші в капітал. Ситуація начебто вирівнялася і банк навіть визнали не проблемним. Однак врешті-решт усі зусилля виявилися марними, і «Фінанси та Кредит» визнали неплатоспроможним.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховний суд підтвердив провину НБУ у банкрутстві банку Курченка.

Коментарі
Додати коментар