До новин

Порошенко не підтримав продовження мораторію на банкрутство «Енергоатому»

03 березня, 2016
Законодавство
Порошенко не підтримав продовження мораторію на банкрутство «Енергоатому»

Президент Петро Порошенко наклав вето на законопроект № 3097 про продовження мораторію на ініціювання банкрутства Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» до 2017 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену на сайті парламенту.

«Стан проходження: готується на розгляд з вето президента. 2 березня 2016 року повернуто з пропозиціями президента», - зазначено на сторінці.

При цьому текст пропозицій Президента в даний момент відсутній.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року закінчився термін дії процедури погашення заборгованості для ДП «НАЕК «Енергоатом», яка визначена Законом № 2711, у зв’язку з чим Компанія втратила захисний механізм проти порушення справ про банкрутство (п. 3.7 статті 3 Закону № 2711) та примусового стягнення заборгованості. Проектом закону № 3097 пропонувалося термін подовжити.

Зобов'язання НАЕК «Енергоатом» за кредитами банків станом на 1 листопада 2015 року становили 7,5 млрд гривень, за довгостроковими облігаціями - 1,5 млрд гривень.

На даний момент заборгованість оптового покупця електроенергії «Енергоринку» перед НАЕК «Енергоатом» становить 11 млрд гривень.

Основним доходом НАЕК є надходження від продажу електроенергії державному підприємству «Енергоринок».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, державні обленерго свідомо накопичують борги перед «Енергоринком».

Коментарі
Додати коментар