До новин

"Авіалінії Харкова" зупиняють польоти

27 березня, 2015
Ліквідація
"Авіалінії Харкова" зупиняють польоти

Джерела на авіаринку стверджують, що компанія "Авіалінії Харкова" найближчим часом може повністю припинити польоти через економічну ситуацію в державі і скорочення туристичного ринку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Проте, прес-служба авіаперевізника запевняє, що компанія припинила рейси тільки за зимовою програмою, але шукає можливості відновити польоти і "зацікавлена в розвитку чартерних перевезень на популярних туристичних напрямках".

До недавнього часу флот "Авіаліній Харкова" складався з трьох повітряних суден, а зараз в парку авіакомпанії залишився один літак - і той не виконує польоти, а проходить техобслуговування в Туреччині. Основний акціонер АХ, російський туроператор Pegas Touristik, продаж квитків на рейси авіакомпанії поки не зупинив (в Хургаду і Шарм-Ель-Шейх).

До початку 2014-го авіакомпанія належала харківському бізнесмену Олександру Ярославському, у квітні 2014 майже 100% акцій АХ перейшли туроператору Pegas Touristik.

Зараз Pegas починає працювати з МАУ - це наслідок рішення акціонерів про зупинку компанії "Авіалінії Харкова".

В Державіаслужбі чули про проблеми АХ, але офіційних звернень від авіаперевізника не було. За словами голови ДАС Дениса Антонюка, компанія не подавала заявку на припинення дії сертифікату, що дозволяє польоти.

"Можу сказати, що у них немає заборгованості перед нашим спецфондом, також немає боргів перед аеропортом "Бориспіль" і "Украерорухом", - зазначив Антонюк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Wizz Air Holdings заявляє, що з 20 квітня 2015 закриває свою дочірню компанію Wizz Air Ukraine.

Джерело фото: flykharkiv.com

Коментарі
Додати коментар