До новин

ФГФВО готовий продати активи збанкрутілого банку «Надра» на 222 мільйони за 150 тисяч

10 березня, 2016
Ліквідація
ФГФВО готовий продати активи збанкрутілого банку «Надра» на 222 мільйони за 150 тисяч

Ліквідатор банку «Надра» оголосив відкриті торги з продажу активів шляхом відступлення прав вимоги за кредитами іншим фінансовим установам, який проводитиметься на електронному торговому майданчику ТОВ «УКГ Моніторинг».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

У лоті №4634 - права вимоги за кредитними договорами у кількості 28,764 тисяч одиниць, укладеними з фізособами (вид кредиту - споживчий кредит). Початкова вартість реалізації лоту 150 тисяч гривень. Гарантійний внесок 15 тисяч гривень.

Як наголошується, співвідношення початкової вартості лоту до номінальної вартості активів становить лише 0,067% (з урахуванням ПДВ ситуацію принципово не змінюється - 0,081%).

«Навіть з урахуванням «старовизни» кредитів і фактору окупованого Криму та зони АТО, нічогенький такий дисконт вимальовується - 99,933% (або з урахуванням ПДВ-фактору - 99,9192%)», - йдеться у повідомленні.

Реальна вартість активів залежить в т.ч. від адекватності роботи зі стягнення відповідних боргів.

Якщо ж ще штучно буде обмежена участь в аукціоні (наприклад, через відсіювання «неугодних» у ході кваліфіційного відбору), відкриваються непогані перспективи для заробітків. Для всіх, окрім держави, пише видання.

За даними Фонду гарантування, на 1 лютого вкладники банку «Надра» отримали компенсації в межах гарантійної суми на 3,53 млрд гривень (91,4% суми, яка підлягає відшкодуванню).

Як відомо, з огляду на нестачу власних надходжень у Фонду гарантування, він здійснює виплати вкладникам банків-банкрутів, передусім, за рахунок емісійних коштів НБУ, який надає позики Фонду та монетизовує держоблігації, випущені для Фонду Мінфіном. Що в свою чергу тисне на ціни та курс.

Згідно з фінзвітністю банку «Надра», станом на 1 січня його вкладники в межах гарантійно суми отримали 3,5 млрд гривень, з яких у період ліквідації - 1,48 млрд гривень. Із решти суми здійснених компенсацій під час тимчасової адміністрації лише 140,15 млн гривень - це за власні кошти, все інше - це цільова позика Фонду гарантування.

Як зазначалося, позичальники на вказану дату погасили борги перед банком «Надра» на 303,7 млн гривень (на 40,4 млн гривень - за рахунок звернення стягнення на заставу).

Реалізовано майна банку - 0. Інші надходження (купони від цінних паперів, валютні операції, оренда тощо) - 13,4 млн гривень.

Нагадаємо, у червні 2015 року НБУ відкликав банківську ліцензію і ліквідував ПАТ «КБ «Надра». Майже 90% фінустанови належить «Центрогаз Холдинг GMBH», пов'язаного з бізнесменом Дмитром Фірташем.

У лютому цього року «Надра» визнали неплатоспроможним. НБУ ввів у банк тимчасову адміністрацію, призначивши керуючою Ірину Стрюкову. Чотиримісячні «реанімаційні» фінансові заходи не допомогли його оздоровити.

У серпні 2014 року банк був віднесений до категорії проблемних через недостатню капіталізацію.

Як повідомлялося, Національна поліція розслідує злочин, скоєний колишнім топ-менеджментом банку «Надра», спільно з його власниками, - заволодіння держкоштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, київську нерухомість банку-банкрута «Надра» виставлено на продаж.

Коментарі
Додати коментар