До новин

Рада знову залишила поза увагою законопроекти про банкрутство

18 березня, 2016
Законодавство
Рада знову залишила поза увагою законопроекти про банкрутство

Вчора, 17 березня, депутати Верховної Ради вкотре продемонстрували, що проблеми банкрутства в Україні їх не хвилюють.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Хоча на голосування були винесені цілих чотири законопроекти щодо банкрутства, жоден з них не потрапив на розгляд парламентарів. Натомість народні обранці не упустили можливість зчинити чергову бійку.

Так, під час обговорення законопроекту про спецконфіскацію між народними депутатами виникла сутичка в секторі "Опозиційного блоку". Конфлікт стався після того, як депутатам кілька разів не вистачило голосів для включення до порядку денного доопрацьованого законопроекту №4057 про конфіскацію отриманих корупційним шляхом коштів до винесення вироку суду, в зв'язку з чим фракція "Народний фронт" почала блокувати трибуну.

Під час бійки депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновіл, яка підтримує законопроект, подряпала обличчя позафракційному колезі Якову Безбаху, який був обурений ціїю законодавчою ініціативою. Інцидент розгорівся і між іншими нардепами. Як сказала Чорновіл в кулуарах в своєму коментарі, так вона буде боротися проти всіх, хто не голосуватиме за цей закон.

Нагадаємо, що вчора парламент мав розглянути в першому читанні такі законопроекти, присвячені вирішенню проблем банкрутства в Україні:

Законопроект нардепа Сергія Алєксєєва № 2353а «Про реструктуризацію боргів фізичної особи або визнання її банкрутом»;

Законопроект голови парламенського комітету з питань економічної політики Андрія Іванчука № 3132 «Про внесення змін до деяких Законів України (щодо підвищення ефективності процедур банкрутства)»;

Законопроект Кабміну № 3163 «Про внесення змін до деяких законів України з питань банкрутства (щодо забезпечення європейських стандартів у сфері відновлення платоспроможності боржника та спрощення умов ведення бізнесу в Україні)»;

Законопроект голови Радикальної партії Олега Ляшка № 2714 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання процедури банкрутства фізичної особи з метою забезпечення економічної та соціальної стабільності суспільства».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 4 лютого у Верховній Раді також мали розглянути ці чотири законопроекти, але так і не виставили жоден з них на голосування.

Коментарі
Додати коментар