До новин

НБУ погодився переглянути графік докапіталізації малих банків

31 березня, 2016
Збитки
НБУ погодився переглянути графік докапіталізації малих банків

Під тиском громадськості НБУ погодився переглянути графіки докапіталізації банків, затверджені постановою № 58 від 04.02.2016, йдеться в заяві УКБС.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«На засіданні Комітету [з питань фінансової політики та банківської діяльності ВР] від 30.03.2016, заступник голови НБУ Я.Смолій повідомив про готовність перенести на півроку строки докапіталізації (з 11 січня на 11 липня 2017 р. і т.д., без зміни кінцевого терміну, визначеного Законом) та розробку проекту відповідної постанови, який буде обговорений з банківським співтовариством протягом цього тижня.

Одночасно, банківський Комітет ВРУ прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти в 1-му читанні законопроект реєстр. № 4230 від 15.03.2016, що передбачає закріплення на рівні Закону повернення до узгоджених в 2015 р. графіків докапіталізації банків, для убезпечення від непрогнозованих та непередбачуваних регуляторних рішень та надання можливості планувати бізнес в Україні.

До засідання Комітет мав намір прийняти рішення рекомендувати ВРУ прийняти з/проект № 4230 за основу та в цілому, але з огляду на поступки НБУ, надав регулятору 10 днів на опрацювання компромісного рішення з банківськими асоціаціями.

Крім того, НБУ погодився розглянути можливість регулювання діяльності банків з т.з. «обмеженими ліцензіями» у разі неможливості нарощування капіталу за затвердженими графіками, та внести зміни до відповідних нормативних актів», - уточнили в УКБС. 

Коментарі
Додати коментар