До новин

Компанія "Інком" почала самоліквідацію

04 квітня, 2016
Ліквідація
Компанія "Інком" почала самоліквідацію

Приватне акціонерне товариство "Інформаційні комп'ютерні системи" ("Інком") розпочало процедуру самоліквідації.

Про це свідчать дані державного реєстру юридичних осіб, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Для початку компанія змінила своє місцезнаходження, переїхавши з Києва до Чернігова. Головою комісії з припинення (ліквідації) призначений Анатолій Рідзель. Кредитори можуть заявляти свої вимоги до ліквідованого підприємства до 2 травня 2016 року.

Раніше керівництво заявляло про конфлікт в компанії, який повинні були вирішити акціонери, і для чого "Інком" з кінця 2015 року очолив її власник Олександр Кардаков.

Компанія заснована в 1990 році і є одним з лідерів вітчизняного ринку інформаційних технологій. У неї 28 представництв по всій території України, а також в Білорусі та Казахстані.

До складу "Інкому" входять: компанія "Бест Пауер Україна" - спеціалізується на створенні систем резервного і безперебійного енергопостачання; компанія "АВТОР" - об'єднує фахівців в галузі захисту інформації і криптографії; "Центр знань" - навчальний центр, спрямований на підвищення професійного рівня ІТ-фахівців.

Кінцевим бенефіціарним власником (контролером) компанії є Олександр Кардаков.

За даними ЗМІ, глобальні проблеми «Інкому» почалися ще на початку 2014 року, коли Світовий банк відсторонив компанію від участі в своїх тендерах строком на три роки. Цей факт завдав незаперечний удар не тільки по репутації «Інкому», але і позначився на господарській діяльності всередині країни. Світовий банк запідозрив «Інком» у підробці і недійсності документів, які були надані на тендер Мінсоцполітики. У 2010 році «Інком» виграв цей тендер і отримав 29,6 млн доларів. Кредитував проект Світовий банк, а значить, усі закупівлі повинні були відповідати їх вимогам. Міжнародні банкіри провели аудит всієї тендерної документації і за його підсумками внесли «Інком» в Debarred & Cross-Debarred Firms & Individuals (компанії та особи, усунені від участі в тендерах). Як результат - 2015 рік компанія закінчила вже практично банкрутом.

Коментарі
Додати коментар