До новин

Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію боргу перед Deutsche Bank та Sberbank

05 квітня, 2016
Борги
Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію боргу перед Deutsche Bank та Sberbank

Великий агрохолдинг Ukrlandfarming домовився про реструктуризацію на 10 років залишку заборгованості за синдикованим кредитом, отриманим у Deutsche Bank та Sberbank на суму понад 200 млн доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву голови ради директорів та основного акціонеру холдингу (95% акцій) Олега Бахматюка.

Домовленість також включає пільгову відсоткову ставку у розмірі 2, 5 відсотки річних до червня 2018 року та відтермінування виплати тіла кредиту, повідомив Бахматюк.

Так, кошти у сумі 600 млн було залучено у 2011 році строком на 5 років під ставку Libor+9(10)% і були спрямовані на розширення елеваторних потужностей, закупівлю техніки, розширення земельного банку. За даними ЗМІ, станом на 2011 рік позика була найбільшою, яку будь-коли отримувала українська приватна компанія від іноземних кредиторів.

«Цю домовленість було досягнуто Ukrlandfarming в складних умовах економічної невизначеності. Девальвація гривні, втрата активів на окупованих територіях Криму та Донбасу, а також закриття ринків Сирії та Іраку через військові дії суттєво погіршили фінансові та виробничі показники нашого бізнесу. Проте нам вдалось запевнити кредиторів, що навіть за цих та з огляду на позитивні очікування подальшого розвитку аграрного сектора в світі нам вдасться виконати всі взяті на себе зобов’язання у повному обсязі», - відзначив Бахматюк.

За його словами, компанія досягла повного порозуміння з кредиторами та представила консервативний план фінансового оздоровлення і відновлення темпів стійкого зростання.

«В нинішніх умовах для нас головним є збереження наявних виробничих можливостей, робочих місць і кадрового потенціалу. Фактори, які призвели до необхідності реструктуризації кредитів, є тимчасовою складовою. І це розуміємо і ми, і наші партнери», - додав Бахматюк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Нібулон» виграв у фірми Бахматюка в арбітражі GAFTA $17,5 млн.

Коментарі
Додати коментар