До новин

Агрохолдинги "Мрія", "ТАКО", "Амарант" та "Сінтал Д" заборгували банкам 1,5 млрд доларів

02 квітня, 2015
Законодавство
Агрохолдинги "Мрія", "ТАКО", "Амарант" та "Сінтал Д" заборгували банкам 1,5 млрд доларів

Агрохолдинг "Мрія", групи "ТАКО", "Амарант" та компанія "Сінтал Д" очолюють список найбільших боржників-аграріїв, що загалом заборгували кредиторам близько 1,5 млрд доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinMaidan.

Великі українські агрохолдинги заборгували кредиторам близько 1,5 млрд доларів. Найбільшим боржником, за даними банків, є агрохолдинг "Мрія", чий борг перевищує 1,3 млрд. Серед його кредиторів – Альфа-банк, Укргазбанк, ПУМБ, Промінвестбанк, Мегабанк, Євробанк, "Фінансовий партнер", "ОТП Лізинг", "Райффайзен Лізинг Аваль", "УніКредит Лізинг", "Український лізинговий фонд", зарубіжні банки та МФО, у тому числі IFC.

Ще одним відомим боржником є "ТАКО", яка припинали обслуговувати кредити в липні 2014 року. Загальна заборгованість компанії перед ПУМБ, Укрсоцбанком, Райффайзен Банком Аваль, Креді Агріколь Банком, Дельта Банком, за оцінками банкірів, – 60 млн доларів і 900 млн гривень. Проблемними боржниками банкіри також називають групу компаній "Амарант" (до 50 млн доларів і 5 млн гривень) і компанію "Сінтал Д" (23 млн доларів).

Директор департаменту корпоративних клієнтів "ЮниКредитБанк" Андрій Путивский заявив, що тепер фінустанови змушені обережно ставитися до роботи з великими агрохолдингами.

"Зараз ми йдемо більше в сегмент середніх або нижче середніх компаній з банком землі 5-20 тис. га. Фінустанови стали дуже обережними у нових угодах, пред'являють більш суворі вимоги, що йдуть від великих угод, прив'язуються до гривні", - пояснив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, старе керівництво агрохолдингу "Мрія" до цього часу не передало контроль новому менеджменту над значною кількістю активів підприємства.

Джерело фото: capital.ua

Коментарі
Додати коментар