До новин

«Миколаївгаз» у 2015 році «напрацював» майже 100 млн грн збитків

13 квітня, 2016
Збитки
«Миколаївгаз» у 2015 році «напрацював» майже 100 млн грн збитків

11 квітня 2016 року в ПАТ «Миколаївгаз» пройшли чергові загальні збори акціонерів, на яких було розглянуто підсумки господарської діяльності у 2015 році. Чистий збиток компанії склав 97,6 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ПАТ.

На зборах були присутні акціонери, що володіють 89,7% голосуючих акцій.

«За підсумками господарської діяльності у 2015 році, чисті збитки компанії склали 97,6 млн гривень», - зазначили у прес-службі.

Від’ємний фінансови результат у компанії пояснюють зниженням обсягів споживання газу.

«Збиток ПАТ «Миколаївгаз» зумовлений, у першу чергу, скороченням обсягів споживання газу. Ця тенденція в Миколаївській області триває вже не перший рік. У минулому році компанія транспортувала споживачам 500,1 млн куб. м газу, що на 19% менше, ніж у 2014 році. Таким чином підприємство недоотримало 45 млн гривень від запланованої суми своєї тарифної виручки. Разом з цим на погіршення фінансового стану вплинула інфляція, через що суттєво зросла вартість матеріалів і обладнання, які компанія використовує у своїй поточній діяльності», - пояснили ситуацію у «Миколаївгазі».

За даними компанії, на виконання інвестиційної програми до 2015 року ПАТ «Миколаївгаз» направило 12,4 млн гривень.

На зборах акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти правління, наглядової ради, ревізійної комісії товариства та напрямки розвитку підприємства на 2016 рік. У зв'язку із змінами в законодавстві були обрані нові склади членів наглядової ради та ревізійної комісії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через зменшення обсягів споживання газу населенням, «Житомиргаз» та «Вінницягаз» минулого року також отримали багатомільйонні збитки.

 

Читайте також: Самоуправство НКРЕКП банкрутить облгази

Коментарі
Додати коментар