До новин

Суд стягнув з «Креатива» 500 мільйонів на користь Ощадбанку

15 квітня, 2016
Борги
Суд стягнув з «Креатива» 500 мільйонів на користь Ощадбанку

Госпсуд Кіровоградської області вирішив стягнути з ПАТ «Креатив», що входить до складу одного з найбільших вітчизняних виробників масложирової продукції промислової групи «Креатив», півмільярда гривень на користь Ощадбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Ощадбанку.

13 квітня рішенням суду Кіровоградської області в повному обсязі задоволено другий позов Ощадбанку про стягнення з компанії «Креатив» заборгованості в розмірі 16,7 мільйонів доларів, 1,2 млн євро і 72,6 млн гривень, що в сумі становить понад півмільярда гривень .

28 березня 2016 року рішенням суду Кіровоградської області в повному обсязі задоволено перший позов Ощадбанку про стягнення з «Креативу» заборгованості в розмірі 22,07 млн доларів і 128,31 млн гривень.

Таким чином, в цілому на користь державного банку стягнуто вже більше 1 млрд гривень.

На розгляді в судах загальної юрисдикції знаходяться ще 10 позовів «Ощадбанку» до юридичних і фізичних осіб про стягнення боргів «Креативу».

Раніше одним з позовів банку накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно одного з колишніх топ-менеджерів компанії Максима Березкіна, який є поручителем по боргах компанії на суму понад 25 млн доларів.

Як повідомлялося, Національний банк стурбований загальною заборгованістю ПрАТ «Креатив» перед українськими та міжнародними банками в розмірі 630 млн доларів.

Коментарі
Додати коментар