До новин

ФДМУ продовжить блокувати рішення зборів акціонерів підприємств ДТЕК

22 квітня, 2016
Законодавство
ФДМУ продовжить блокувати рішення зборів акціонерів підприємств ДТЕК

Фонд держмайна України воліє, щоб підприємства групи ДТЕК, у статутному капіталі яких держава має 25% акцій, не проводили додаткову емісію акцій. Наразі компанія знаходиться у дуже скрутному фінансовому становищі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фонду.

Блокуючий пакет держави у розмірі 25% статутного фонду дозволяє впливати на рішення зборів акціонерів ПАТ «ДТЕК Західенерго», ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго», ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго», ПАТ «Київенерго», ПАТ «ДТЕК Крименерго». Всі ці компанії входять в групу ДТЕК Ріната Ахметова.

Через хронічні збитки ДТЕК збирається позбутися активів у РФ, аби розрахуватись з кредиторами.

Нещодавно Фонд відмовився підтримати зміну типу акціонерного товариства з публічного на приватне двох згаданих підприємств.

Зміна типу АТ дозволяє уникнути підприємствам обов'язкового розміщення на фондових біржах мінімум 10% акцій. Така вимога є в оновленому Законі України «Про акціонерні товариства». У ДТЕК повідомляли, що вільних акцій для розміщення немає.

Нагадаємо, 21 квітня представник фонду взяв участь в зборах акціонерів «ДТЕК Західенерго» (Львів) і заблокував зміну типу товариства з публічного на приватне. А Сьогодні, 22 квітня, фонд планує блокувати аналогічне рішення в Краматорську, де відбудуться збори акціонерів «ДТЕК Донецькобленерго».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК просить тимчасовий мораторій на виплату євробондів.

Коментарі
Додати коментар