До новин

У Харкові співробітники місцевого авіазаводу вимагали зарплату

06 квітня, 2015
Борги
У Харкові співробітники місцевого авіазаводу вимагали зарплату

Близько 300 співробітників Харківського авіаційного виробничого підприємства вийшли на акцію протесту в Харкові з вимогою виплатити борги із зарплати.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

Люди зібралися о 8:00 біля головної прохідної заводу та скандували: “Зарплату”.

Учасники акції запевняли, що не отримували зарплату з серпня 2014 року. За їх словами, частина робітників переведена на неповний робочий день.

“Ані за квартиру заплатити, ані їжі купити, а люди тут працюють навіть сім'ями”, - наголосив один з робітників.

Учасники мітингу заявили, що готові перекрити вулицю Сумську, щоб привернути увагу до проблеми на заводі.

До робітників вийшов в.о. гендиректора авіазаводу Ігор Сунцов і заявив, борги по заробітній платі на підприємстві перевищують 43 млн грн. Сунцов запевнив, що сьогодні в другій половині дня робітники підприємства отримають частину боргу.

«Є шестимісячні борги по зарплаті. Але сьогодні в обід ми виплатимо частину зарплати. Я думаю, що протягом квітня ми повністю погасимо борги по зарплаті. Це сума більше 43 млн грн», - сказав він.

У свою чергу, заступник голови Харківської ОДА Марк Беккер, який також був присутній на мітингу, наголосив, що конкурс на заміщення посади гендиректора авіазаводу пройде з 16 по 25 травня. За його словами, в даний час компетентними міністерствами та відомствами, а також керівництвом заводу розробляється комплекс заходів і заходів для виведення підприємства з кризової ситуації.

Беккер зазначив, що підприємству податківці повинні повернути близько 9,8 млн грн податку на додану вартість. Він підкреслив, що найближчим часом з цієї суми надійде близько 3 млн грн, які будуть спрямовані на часткове погашення боргів по зарплаті.

Нагадаємо, 29 квітня 2014 року Господарський суд Харкiвської областi за позовом російської компанії "Авiатехком" порушив справу про банкрутство ХДАВП. Вимоги кредитора на той час складали близько 400 тис. гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ПАТ "Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе", якому ще минулого року загрожувало банкрутство, розраховує на військові замовлення від Міністерства оборони завдяки виходу російської компанії "Курганспецмаш" Олега Дерипаски з акціонерів товариства.

Джерело фото: uanews.kharkiv.ua

Коментарі
Додати коментар