До новин

Депутати Калуша просять уряд сприяти санації «Оріани»

06 травня, 2016
Законодавство
Депутати Калуша просять уряд сприяти санації «Оріани»

Депутати Калуської міської ради (Івано-Франківська область) звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Кабінету міністрів України з проханням допомогти «розблокувати» «Оріану» й розпочати процес її санації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням «Вікна».

У зверненні депутати, зокрема, акцентували увагу на складній екологічній ситуації у Калуші. І зазначили: усі заходи із вирішення екологічних проблем не будуть ефективними, якщо паралельно не буде розпочато процес переробки розсолів Домбровського кар’єру. А для цього потрібно, щоб була розпочата процедура санації ВАТ «Оріана».

«Планом санації ВАТ «Оріана» передбачено ряд інвестиційних проектів щодо переробки розсолів Домбровського кар’єру, завдяки реалізації яким, поряд із вирішенням екологічних проблем, будуть вирішуватися й соціально-економічні питання регіону через створення суміжних виробництв, утилізацію твердих побутових відходів, виробництво біопалива, що, відповідно, дасть можливість створення значної кількості нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів від діяльності цих підприємств», — йдеться у зверненні.

Зазначається також, що за 12 років банкрутства ВАТ «Оріана» знецінилась вартість всіх активів виробництва, нарощуються борги.

«План санації спрямований на вихід ВАТ «Оніана» із довготривалого занепаду та систематичного нищення. План санації має бути схваленим Радою кредиторів, де основним кредитором виступає державна фіскальна служба, яка блокує та гальмує процес схвалення. А без цього неможливо розпочати реалізацію інвестиційних проектів», — йдеться у зверненні.

Депутати звернулися до Володимира Гройсмана з проханням втрутитися у ситуацію, що склалася щодо вирішення проблем Домбровського кар’єру, подолання наслідків екологічної ситуації, відновлення виробництва калійних добрив. Адже вирішення цих питань “призведе до економічного розвитку регіону та України в цілому».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, із наслідками госпдіяльності збанкрутілої «Оріани» не можуть впоратися навіть італійці.

Коментарі
Додати коментар