До новин

Збитки українських аграріїв складуть $1,5 млн через квоти Молдови

10 травня, 2016
Збитки
Збитки українських аграріїв складуть $1,5 млн через квоти Молдови

Українська аграрна конфедерація оцінює у 1,5 млн доларів збитки українських експортерів від введення Молдовою торговельних обмежень на поставки м'ясо-молочної продукції.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі УАК.

«Оцінюваний обсяг втрат українських аграріїв від введення молдавських квот на молоко та м`ясо, наближається до 1,5 млн доларів, що становить близько 11,3% доходів від експорту даної продукції у цю країну», - вважають експерти УАК.

Найбільш відчутних втрат зазнають виробники вершкового масла, сиру та морозива - 1,2 млн доларів, це пов'язано з невеликим розміром квоти - 750 тонн, і високими ставками митного збору.

Нагадаємо, влада Молдови ввела митні збори і встановила квоти на безмитні поставки м'ясо-молочної продукції та цементу з України до 31 грудня 2016 року.

Таке рішення прийнято на прохання молдавських виробників з метою захисту внутрішнього ринку від масового імпорту зазначеної продукції українського виробництва, що негативно позначається на розвитку відповідних місцевих галузей, завдає великої шкоди молдавським виробникам.

Міністерство економічного розвитку та торгівлі вважає дані дії порушенням правил Світової торговельної організації.

Коментарі
Додати коментар