До новин

Урядовий законопроект №2382 захистить права кредиторів у процедурах банкрутства, - експерт

07 квітня, 2015
Законодавство
Урядовий законопроект №2382 захистить права кредиторів у процедурах банкрутства, - експерт

Старший юрист юридичної фірми "Антіка" Олександра Федоренко проаналізувала зареєстрований Мінюстом у Верховній Раді проект закону №2382 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих правових аспектів покращення позицій України в рейтингу Doing Business)" і висловила думку, що документ містить ряд новацій, якими передбачає дієвий механізм захисту прав кредиторів.

Про це вона заявила в ексклюзивному коментарі для інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

"У законопроекті закладено певний механізм захисту прав кредиторів. Зокрема, передбачено обов'язок арбітражного керуючого здійснювати розкриття інформації про боржника на спеціальному веб-сайті, доступ до якого мають конкурсні та забезпечені кредитори, інвестори, а також поточні кредитори", – звертає увагу Федоренко.

Вона зазначає, що хоча прийняття проекту закону №2382 і поліпшить інвестиційний клімат в Україні, проте документ ще потребує доопрацювання.

"В цілому даний законопроект в частині врегулювання питань, що виникають в процедурі банкрутства, можна охарактеризувати як позитивний", - вважає експерт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін зареєстрував у Раді законопроект №2382, яким передбачено впровадження наказної форми господарського процесу, оптимізація процесу примусового виконання рішень, системний захист прав кредиторів та інші нововведення.

Джерело фото:erve.ua

Коментарі
Додати коментар