До новин

Уряд ліквідує Держінвестпроект, що "будував" LNG-термінал

08 квітня, 2015
Ліквідація
Уряд ліквідує Держінвестпроект, що "будував" LNG-термінал

Кабінет міністрів України видав розпорядження про створення комісії з ліквідації Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, яке свого часу виявилося фігурантом скандалу навколо проекту будівництва LNG-терміналу.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі уряду.

"Утворити комісію з ліквідації Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. Затвердити головою комісії заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Коржа Руслана Адольфовича", – йдеться у розпорядження Кабміну №290-р від 31 березня 2015 року.

Уряд доручив голові ліквідаційної комісії затвердити її персональний склад, а також забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з ліквідацією Держінвестпроекту, та поінформувати Кабмін про результати роботи у шестимісячний строк.

Нагадаємо, Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами України було створене навесні 2011 року нібито для реалізації ключових інвестиційних проектів, включаючи: будівництво сумнозвісного LNG-терміналу для прийняття скрапленого газу в Одеській області; проект "Чисте місто" з будівництва сміттєпереробних заводів; та "Повітряний експрес", що мав би зв'язати залізницею столицю і аеропорт "Бориспіль".

Керівництво відомства запевняло, що залучає суттєві інвестиції, проте жоден його проект не був реалізований. А у листопаді 2012 року за головування Владислава Каськіва Агентство опинилося в епіцентрі скандалу навколо будівництва LNG-терміналу. Угоду про інвестування в цей проект близько 1 млрд доларів було підписано з нібито представником іспанської компанії Gas Natural Fenosa. Насправді ж цей підписант не мав права візувати будь-які документи та, взагалі, виявився лижним інструктором.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд розпочав банкрутство ДП "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств АПК".

 

Коментарі
Додати коментар