До новин

Петренко очікує від України 7-е місце в Doing Business щодо захисту прав інвесторів

02 червня, 2016
Законодавство
Петренко очікує від України 7-е місце в Doing Business щодо захисту прав інвесторів

Міністр юстиції України Павло Петренко сподівається, що Україна у 2016 році може піднятися з 88-го на 7-е місце в рейтингу Doing Business за параметрами захисту прав інвесторів.

Про це міністр заявив на круглому столі, присвяченому динаміці України у глобальному рейтингу Doing Business, повідомляє кореспондент інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

«Україна може піднятися з 88-го до 7-го місця в світі по захищеності прав інвесторів», - сказав він.

За словами Павла Петренка, завдяки дерегуляції та спрощення умов для ведення бізнесу очікується, що Україна підніметься на більш сприятливі позиції. Якщо в минулому році Україна була на 30-му місці по простоті реєстрації бізнесу, то в цьому році очікується, що вона підніметься на 16-е. По реєстрації права власності Україна в минулому році була на 61 місці, а в цьому розраховує піднятися на 34-е.

За сумою параметрів, за словами міністра юстиції, Україна може піднятися в рейтингу Doing Business з 83-го місця на 65-69. Він нагадав, що за підрахунками експертів Світового банку, підвищення рейтингу на 1 бал приносить країні $500-600 млн інвестицій.

Павло Петренко нагадав, що Мін'юст у 2014 році домігся скорочення термінів реєстрації нового бізнесу до 24 годин, однак процес загальмували податкова, Пенсійний фонд, органи статистики, які «тягнули» з видачею необхідних довідок і нові компанії могли почати працювати тільки через місяць. Міністр розповів, що долаючи опір бюрократії, вдалося прийняти документ, згідно з яким ці органи були зобов'язані після реєстрації підприємця Мін'юстом виконати свою частину роботи протягом 24 годин.

«На сьогодні у сфері реєстрації бізнесу, я переконаний, ми є одними з найбільш прогресивних серед країн Європейського Союзу, тому що зареєструвати компанія у будь-якого нотаріуса протягом 24 годин може навіть не всі країни Європейського Союзу», - сказав він.

У той же час Павло Петренко зазначив, що найголовніша реформа, необхідна для залучення більшого обсягу інвестицій в Україну – реформа судової системи.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Петренко заборонив працевлаштовувати в Мін'юст екс-правоохоронців і суддів.

Коментарі
Додати коментар