До новин

ФГВФО почав шукати інвесторів, готових займатися ліквідацією банку Думчева

21 червня, 2016
Ліквідація
ФГВФО почав шукати інвесторів, готових займатися ліквідацією банку Думчева

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав відкритий конкурс серед попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених прийняти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного ПАТ «Класикбанк».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Як зазначили у ФГВФО, попередньо кваліфікованим особам пропонується ліквідувати банк з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку.

Також передбачено відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

Проте, можливе створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку або продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Як зазначається, сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 14 червня за даними звітності Класикбанку складала 457,5 тисячі грн.

Раніше, 14 червня, правління Нацбанку України прийняло рішення про віднесення ПАТ «Класікбанк» до категорії неплатоспроможних.

Контролером банку є екс-кандидат в мери Києва і колишній власник банку «Преміум» Сергій Думчев.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, розпочато ліквідацію банку «Преміум», що належить Думчеву.

Коментарі
Додати коментар