До новин

Через фінансові труднощі «Київенерго» припинить ремонтувати електромережі

24 червня, 2016
Борги
Через фінансові труднощі «Київенерго» припинить ремонтувати електромережі

ПАТ «Київенерго» зупинило закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій та ремонтів, а за кілька днів зупинить аварійні ремонти мереж у зв’язку з арештом її рахунків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі компанії.

«Арешт рахунків блокує господарську діяльність «Київенерго». Компанія зупинила закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів тепло- й електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла», - наголосили у прес-службі.

«За кілька днів компанія буде змушена зупинити аварійні ремонти тепло- та електрообладнання. Через неможливість сплатити за телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, включаючи контакт-центр 15-88», - наголосили у компанії.

Уточнюється, що 23 червня з заблокованих рахунків «Київенерго» виконавча служба списала ще 21,3 мільйона.

Таким чином з моменту арешту рахунків з усіх рахунків «Київенерго» списали 51,5 мільйона гривень.

«Списані кошти йдуть на погашення боргу 372 мільйонів гривень по штрафним санкціям НАК «Нафтогаз України» за вже оплачені газові борги 2013-2014 років», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, наразі рахунки 104-х підприємств теплокомуненерго, у тому числіі «Київенерго», заблоковані через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України».

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до «Київенерго»).

4 червня «Київенерго» заявила, що робить усе можливе для відновлення стабільної роботи й безперебійного надання послуг киянам, у зв’язку з арештом її рахунків через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України».

Однак 8 червня вийшла нова заява - про те, що ПАТ «Київенерго» за 2 тижні буде змушене зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки до опалювального сезону у зв’язку з арештом її рахунків. 

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ «Київенерго» близько 30 мільйонів гривень.

ПАТ «Київенерго» припускає відключення гарячого водопостачання у Києві з 27 червня через арешт Виконавчою службою рахунків компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у «Нафтогазі» назвали свої щомісячні збитки через борг «Київенерго».

Коментарі
Додати коментар