До новин

Рахунки «Енергоатому» розблоковані, - Насалик

30 червня, 2016
Борги
Рахунки «Енергоатому» розблоковані, - Насалик

Рахунки держпідприємства «Енергоатом», що були заарештовані ще в березні цього року, розблоковані.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на своїй сторінці Facebook, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Нарешті вдалося розблокувати рахунки НАЕК «Енергоатому» (завдяки прем'єр-міністру), що дає можливість стабілізувати роботу», - написав він у коментарях до посту на своїй сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, у березні 2016 року Державна виконавча служба України заарештувала рахунки і майно «Енергоатому» на загальну суму 200 млрд грн, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.

Арешт рахунків був проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн грн на користь ЗАТ СП «Укрелектроват», яку «Енергоатом» вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн грн за одноосібним рішенням судового експерта.

Через блокування рахунків і проблеми з платежами з боку «Енергоатома» «Росатом» відклав вивезення першої в цьому році партії відпрацьованого ядерного палива з України.

«Енергоатом» є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через арешт рахунків «Енергоатому» в АЕС уже 170 мільйонів доларів боргу.

Коментарі
Додати коментар