До новин

«Нафтогаз» та «Укрзалізниця» визнані найзбитковішими держкомпаніями

21 липня, 2016
Збитки
«Нафтогаз» та «Укрзалізниця» визнані найзбитковішими держкомпаніями

Найбільш збитковими в 2015 році стали компанії НАК «Нафтогаз України» зі збитками в 25,1 млрд грн та ПАТ «Укрзалізниця» - з 16,8 млрд.

Такі цифри на прес-конференції озвучила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Найбільш збитковими в 2015 році були компанії «Нафтогаз» з збитками 25,1 млрд гривень і «Укрзалізниця» з збитками 16,8 млрд гривень. Далі ДПЗКУ (Державна продовольчо-зернова корпорація України) - 3 млрд гривень, та Регіональні електричні мережі - 2, 2 млрд гривень», - сказала вона.

Ковалів уточнила, что в структурі прибуткових галузей найбільшу частку становлять електроенергетика і хімічна промисловість, а в структурі збитків — нафтогазова галузь.

Нагадаємо, у 2014 році сукупні збитки ТОП-100 державних підприємств становили 119 млрд гривень, а за результатами 2015 року збиток склав 42,6 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Мінекономрозвитку пояснили, як реструктуруватимуть «Нафтогаз».

Коментарі
Додати коментар