До новин

У Донецьку припиняє роботу великий виробник побутової техніки

29 липня, 2016
Ліквідація
У Донецьку припиняє роботу великий виробник побутової техніки

Найбільший український завод холодильної техніки «Норд» (NORD), в даний час зареєстрований в Краматорську, з 1 серпня припиняє роботу свого підприємства в Донецьку, а його основні кошти будуть законсервовані.

Про це повідомляється в офіційній публікації наглядової ради «Норду», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відповідне рішення ухвалила наглядова рада ПАТ «Норд» 11 липня у зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

«В умовах, коли ПАТ «Норд» не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні для звичайного функціонування фактори, виробнича діяльність неможлива; єдиним раціональним фактором є консервація основних засобів на виробничому майданчику в Донецьку», - йдеться в повідомленні.

Таке рішення було обумовлено ще 22 квітня 2016 року на чергових зборах акціонерів. Тоді акціонери вирішили, що продовжувати виробничу діяльність буде можливо лише в разі забезпечення її безперервної, що в значній мірі залежить від оперативного виконання логістичних процесів з ввезення матеріалів і вивезення готової продукції, а також у разі рентабельної діяльності і виконання прийнятого плану на травень, червень і липень».

Однак за результатами травня і червня збиток становив 7,83 млн гривень, проблеми з логістикою не вирішені, що не дозволяє вести регулярне і плановуюработу по випуску складної побутової техніки.

У 2015 році підприємство випустило 162,781 тисяч холодильників і морозильників і реалізувало 162,827 тисяч, що відповідно на 52,1% і 52,3% менше аналогічних показників 2014 року.

ПАТ «Норд» є головним підприємством групи «Норд» - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій. Компанія є найбільшим у Східній Європі виробником великої побутової техніки і торгового устаткування.

Коментарі
Додати коментар