До новин

Ліквідаційну масу «ВБР» оцінили у шість мільярдів

04 серпня, 2016
Ліквідація
Ліквідаційну масу «ВБР» оцінили у шість мільярдів

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб своїм рішенням №1328 від 28 липня 2016 року затвердила ліквідаційну масу ПАТ «ВБР». Станом на 1 травня 2016 року її оціночна вартість перевищила 6,1 млрд грн.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

Балансова вартість ліквідмаси банку без врахування резервів та переоцінки становить 8,72 млрд грн.

«Варто наголосити, що керуючись нормами Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку, було проведено незалежну оцінку майна банку двома сертифікованими суб’єктами оціночної діяльності. Так, у розрізі груп активів складові ліквідаційної маси ПАТ «ВБР» виглядають так: кошти, розміщені в інших банках, оцінені у понад 3,17 млрд грн, при їхній балансовій вартості 3,03 млрд грн. Ще у 1,52 млрд грн оцінені кредити, надані юридичним особам (балансова вартість 3,64 млрд грн), та у 0,20 млрд грн – кредити, надані фізичним особам (балансова вартість понад 0,50 млрд грн)», - уточнили у прес-службі.

Цінні папери та інші фінансові інструменти, корпоративні права оцінені у 0,60 млрд грн при їхній балансовій вартості у 0,57 млрд грн.

Понад 0,58 млрд грн склали залишки у касі та на накопичувальному рахунку в НБУ. Основні засоби, інші необоротні матеріальні активи та необоротні активи, утримувані для продажу, при балансовій вартості 0,019 млрд грн оцінені у 0,014 млрд грн. Ринкова ж вартість дебіторської заборгованості, включеної до ліквідаційної маси, склала 0,01 млрд грн, при балансовій – понад 0,32 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Гонтарева назвала причиною введення адміністрації у банк ВБР його власника Януковича.

Коментарі
Додати коментар