До новин

ГПУ розслідує спробу привласнення грошей «Укргазбанку»

02 вересня, 2016
Збитки
ГПУ розслідує спробу привласнення грошей «Укргазбанку»

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу щодо спроби працівників Державної виконавчої служби Міністерства юстиції, службових осіб Київського апеляційного господарського суду та ТОВ «Укрконцепт» привласнити 144 млн гривень «Укргазбанку».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на ухвалу Печерського районного суду.

Згідно з текстом ухвали, під час проведення кримінального провадження було встановлено, що 28 листопада 2008 року «Укргазбанк» надав ЗАТ «СІТІ НЕТ» кредит у розмірі 100 млн гривень для поповнення обігових коштів. Оскільки ЗАТ «СІТІ НЕТ» не виконало умов угоди, банк звернувся до Господарського суду Києва з позовом про стягнення боргу. Господарський суд Києва у задоволенні позову банку відмовив, однак задовольнив зустрічний позов до банку з боку ЗАТ «СІТІ НЕТ» і ТОВ «ВАНТ» та визнав кредитний договір та договір іпотеки недійсним. Підставою визнання недійсним договору стало надання посадовими особами ЗАТ «СІТІ НЕТ» підроблених рішень органів управління для отримання кредиту.

ЗАТ «СІТІ НЕТ» також фігурує у судовій суперечці між «Укргазбанком» та ТОВ «Укрконцепт», у якій Київський апеляційний господарський суд прийняв постанову про задоволення вимог ТОВ «Укрконцепт» та стягнення на його користь з «Укргазбанку» 144 млн гривень. Але 3 серпня Вищий господарський суд у результаті розгляду касаційної скарги зупинив дію цього рішення, а пізніше скасував цю постанову.

«Укргазбанк» створено у 1993 році, на початок цього року державі належало 94,94% його акцій. Станом на 1 квітня цього року «Укргазбанк» за розміром активів посідав сьоме місце серед 109 діючих банків.
Коментарі
Додати коментар