До новин

Державний бюджет і Пенсійний фонд – банкрути

01 вересня, 2016
Збитки
Державний бюджет і Пенсійний фонд – банкрути

Однією з причин падіння курсу гривні є скуповування Гонтаревою долара, що створило пропозицію зайвої гривні, а це обвалило курс.

Про це в ефірі «Радіо «Ера» розповів економіст Олег Соскін, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«23 серпня Міністерство фінансів випустило боргових зобов’язань на 2,3 млрд грн. Це гривневі облігації, які випущені на 7 років всього під 6,5% річних. Кажуть, купили ці облігації банки. Виникає питання: хто міг купити облігації під такі відсотки? Чи немає тут якоїсь оборудки? Нехай назвуть, які банки зробили таку операцію собі в збиток. Чи це означає, що Гонтарева або хтось інший, наприклад, казначейство, дали цим банкам кредит, вони за цей кредит купили облігації, закрили якусь термінові дірку в державному бюджеті?» – зазначив Олег Соскін.

«На сьогодні борг Пенсійного фонду за тими кредитами, які він узяв, сягає понад 40 млрд грн. Пенсійний фонд — банкрут. Це при тому, що треба ще 80 млрд грн із Державного бюджету на покриття дефіциту, – наголосив економіст. – Але Державний бюджет теж банкрут, адже там дірка понад 40 млрд грн. Таким чином, ми маємо фінансово-економічний колапс. І грошова сфера почала на цей колапс реагувати».

«А Гонтарева і її команда зробили величезні помилки в монетарній політиці протягом попередніх місяців. Вона скуповувала долар за гривню. Таким чином вона здійснювала пропозицію зайвої гривні. ВВП у цей період не зростав. Розвитку ринків не було», – підсумував Олег Соскін. 

Коментарі
Додати коментар