До новин

Кабмін обрав голову правління Укргазбанку

16 квітня, 2015
Законодавство
Кабмін обрав голову правління Укргазбанку

Кабінет міністрів України 15 квітня ухвалив рішення рекомендувати наглядовій раді державного акціонерного банку "Укргазбанк" затвердити на посаді голови правління фінустанови Кирила Шевченка.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Рішення було прийнято за поданням міністра економічного розвитку і торгівлі та на підставі рішення комітету з призначень, ухваленого на засіданні комітету 10 квітня.

Шевченко обирався через конкурсну процедуру, яку було розпочато 26 грудня 2014 року. За посаду голови правління Укргазбанку змагався 21 кандидат.

Кирило Шевченко має 20-річний досвід робити в банківський сфері, 15 з яких - на керівних посадах. Зокрема, Шевченко був радником секретаріату голови ПАТ "Державний Ощадний Банк України" (2012- 2014 роки), головою правління ПрАТ "СКПД", ПрАТ "Українська Стратегічна Група" і ПАТ "Терра Банк" (2010-2012 роки).

До цього новий керівник Укргазбанку працював в одному з найбільших банків України – "Фінанси і кредит" і очолював Державну іпотечну установу. З 26 грудня 2014 року – Кирило Шевченко в.о. голови правління Укргазбанку.

"Ми вітаємо рішення Уряду і сподіваємось, що призначення нового керівника з таким великим досвідом роботи у банківській сфері на керівних посадах покращить корпоративне управління державним банком та забезпечить стабільний та сталий розвиток цього банку", - зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, експерти групи банківського моніторингу громадської організації "Всеукраїнський комітет народного контролю" дійшли висновку, що конкурс на посаду голови правління державного ПАТ АБ "Укргазбанк" є непрозорим.

Коментарі
Додати коментар