До новин

Невдала санація: суд на прохання головного кредитора почав ліквідацію ХБК

03 жовтня, 2016
Ліквідація
Невдала санація: суд на прохання головного кредитора почав ліквідацію ХБК

ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат» не вдалося врятувати - Господарський суд Херсонської області 9 вересня 2016 року визнав його банкрутом й відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це йдеться у матеріалах справи № 5/31-Б-09, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Комітетом кредиторів подано до суду протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів від 6 вересня 2016 року та клопотання про завершення процедури санації боржника, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури», - йдеться у матеріалах справи.

Там зазначається також, що представник кредитора ТзОВ «Таніт» (голова комітету кредиторів) підтримав клопотання комітету кредиторів про завершення процедури санації боржника, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором майна призначено арбітражного керуючого Євгенія Лахненка.

Заявлення грошових вимог кредиторів до боржника можливе протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржнника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Раніше у Департаменті економічного розвитку та торгівлі Херсонської облдержадміністрації сподівалися врятувати ХБК від банкрутства.

Основним напрямом реалізації плану санації підприємства було відновлення основної діяльності, проте існувала також концепція створення індустріального парку.

Оскільки протягом останніх років був фактично знищений виробничо-технологічний комплекс ВАТ «ХБК», відновлення на ньому виробництва потребувало від інвестора застосування сучасних та ефективних заходів, зокрема використання тих можливостей, які надаються в рамках реалізації національного проекту «Індустріальні парки України».

Коментарі
Додати коментар