До новин

Уряд поставив перед покупцем ОПЗ серйозну умову

21 жовтня, 2016
Продаж
Уряд поставив перед покупцем ОПЗ серйозну умову

Компанія, що купить 99,6% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», повинна буде погасити прострочену заборгованість підприємства перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розпорядження Кабінету міністрів №746-р від 19 жовтня.

Цим документом уряд затвердив умови приватизації ОПЗ. Згідно з ними, стартова ціна підприємства на повторному конкурсі знижується в 2,6 раза - до 5,16 млрд грн.

Як відомо, ФДМУ хоче до кінця місяця оголосити повторний конкурс з продажу ОПЗ.

Голова ФДМУ Ігор Білоус зазначив, що до конкурсу проявляють інтерес 4-5 інвесторів, зокрема з США, Оману, Туреччини та Східної Європи.

19 жовтня Кабінет міністрів схвалив умови повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) і стартову ціну цього пакету на рівні 5,16 млрд грн (201,07 млн дол за поточним офіційним курсом НБУ).

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує на продаж державного пакета акцій (99,567%) найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу до 2017 року.

Загальна сума боргів ОПЗ становить близько 285 млн доларів.

З цієї суми 840 млн гривень (32 млн дол) - це поточна заборгованість перед НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укртрансгаз», АБ «Укргазбанк» та іншими.

Нагадаємо, під час першої спроби конкурс з продажу ОПЗ не відбувся через відсутність заявок.

Коментарі
Додати коментар