До новин

Краматорська "дочка" "Росатома" наростила борг за електроенергію перед ДТЕК до 83 млн грн

20 квітня, 2015
Борги
Краматорська "дочка" "Росатома" наростила борг за електроенергію перед ДТЕК до 83 млн грн

ДТЕК заявляє, що підприємство "Енергомашспецсталь", контрольоване російською держкорпорацією "Росатом", знову порушує гарантії з оплати за спожиту електроенергію.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

"Підписавши 11 березня 2014 року графік погашення заборгованості з українською компанією-енергопостачальником, "Енергомашспецсталь" проігнорувала оплату першого ж платежу. За 2015 р.стабільно працююче машинобудівне підприємство оплатило лише 7 млн ​​гривень, споживши електроенергії на 43 млн. Сумарний борг за 2013-2015 роки дорівнює 83 млн грн", - скаржаться у ДТЕК.

За інформацією енергопостачальника, у січні та лютому 2015 року підприємство "Енергомашспецсталь" без будь-якого пояснення взагалі не платило за спожиту щомісяця електроенергію.

"Незважаючи на досягнуті після напружених переговорів у березні 2015 року домовленості і складений графік погашення заборгованості, краматорське підприємство ігнорує оплату за електроенергію. Із заявленої за графіком до оплати в березні суми в 19 млн гривень від "Енергомашспецсталі" фактично надійшов платіж лише на 7 млн гривень. Тобто з початку 2015 року російське підприємство сплатило 8% від суми боргу, накопиченого протягом двох років за спожиту електроенергію. В цей же час українські промислові компанії на території, підконтрольній Україні, оплачують майже 100% спожитої електроенергії", - наголосили в ДТЕК.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Дніпропетровський трубний завод заборгував ДТЕК 15 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар