До новин

СЕТАМ розпочав реалізацію майна компаній-банкрутів

02 листопада, 2016
Продаж
СЕТАМ розпочав реалізацію майна компаній-банкрутів

Державне підприємство «СЕТАМ» розширює коло своєї діяльності й починає продавати майно компаній, що збанкрутували.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сторінку в Facebook генерального директора ДП «СЕТАМ» Віктора Вишньова.

«ДП «СЕТАМ» уклав угоду із Першою українською міжрегіональною товарною біржею на проведення електронного аукціону з продажу майна підприємства-банкрута на майданчику СЕТАМ», - зазначив Вишньов.

За його словами, перші лоти вже виставлено на продаж. Зокрема, приміщення виробничого комплексу загальною площею 27 007 квадратних метрів на території збанкрутілих державних підприємств «Радіоприладний завод «Оризон» та «Оризон-ТК» у місті Сміла Черкаської області.

Початкова ціна об’єкту продажу – 7,5 млн грн. Гарантійний внесок – 754,3 тис. грн.

Торги розпочнуться 24 листопада й триватимуть 15 днів, до 8 грудня 2016 року.

Передав лот на продаж до СЕТАМу ліквідатор підприємства-банкрута Микола Занько, який є діючим арбітражним керуючим, членом Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих при Міністерстві юстиції України та ініціатором створення нового громадського об’єднання арбітражних керуючих України.

Нагадаємо, ДП «СЕТАМ» вже продав 11 тис. лотів, з яких 6,5 тис. було реалізовано з аукціонів за ціною вище за стартову. Середнє підвищення ціни продажу над стартовою склало 26%. В цілому ДП «СЕТАМ» з початку 2016 року реалізувало майна на 1,3 млрд гривень.

Наразі, СЕТАМ постійно розширює коло своєї діяльності. У жовтні державне підприємство розпочало реалізацію арештованих земельних ділянок, на які не розповсюджується дія мораторію на продаж. Також підписав договір про співпрацю з Ощадбанком про реалізацію через свій електронний майданчик заставленого майна боржників, що набуте у власність банку в рахунок погашення заборгованості. Ще СЕТАМ почав надавати українським компаніям послуги з реалізації через свій електронний майданчик їхнього майна. Зокрема, розпочата робота з реалізації майна Національної енергетичної компанії «Укренерго». Перший аукціон з продажу брухту чорних металів відбувся 30 вересня. Лоти були продані з підвищенням ціни на 700 тис. грн. Крім того, у жовтні ФГВФО отримає 122 млн грн від реалізації своїх активів через торгівельний майданчик СЕТАМ.

«Ми розраховуємо до кінця 2016 року отримати 2 млрд грн від своєї діяльності. У листопаді та грудні у нас на торгівельному майданчику ДП «СЕТАМ» будуть регулярно з’являтися багато цікавих лотів», - пообіцяв Віктор Вишньов.

Коментарі
Додати коментар