До новин

Компанії Коломойського, Хомутинніка та Ярославського хочуть купити проблемний ОПЗ

15 листопада, 2016
Продаж
Компанії Коломойського, Хомутинніка та Ярославського хочуть купити проблемний ОПЗ

Низка компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським, Віталієм Хомутинніком та Олександром Ярославським, виявили бажання приватизувати Одеський припортовий завод.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Бізнес. Цензор».

ПрАТ «Укрнафтобуріння» (пов’язують з Ігорем Коломойським та Віталієм Хомутинніком) та кіпрська Glenshee Holdings Limited (пов’язують з Олександром Ярославським) мають намір взяти участь в приватизації Одеського припортового заводу.

Раніше Glenshee Holdings Limited спільно з бізнесменом Олександром Ярославським опосередковано володіли 18,6% акцій «Укрсиббанку» через «Українську металургійну компанію». Одним з директорів Glenshee Holdings Limited, згідно з кіпрського реєстру юридичних осіб, в поточний час є Олександр Чорний, який у квітні 2006 року спільно з Олександром Ярославським і Ернестом Галлиевым увійшли до наглядової ради «Укрсиббанку».

Glenshee Holdings Limited заснована 18 грудня 2006 року.

Про намір брати участь у приватизації ОПЗ заявило також ПРАТ «Укрнафтобуріння», афільоване з бізнесменом Ігорем Коломойським і депутатом Верховної Ради Віталієм Хомутинніком.

Кабінет міністрів затвердив стартову ціну державного пакета акцій (99,56%) ОПЗ у розмірі 5,16 млрд грн, що еквівалентно близько $200 млн за курсом Національного банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за три квартали ОПЗ отримав 560 млн грн збитків
Коментарі
Додати коментар