До новин

ФГВФО у шість разів збільшив винагороду організаторам торгів кредитами

02 грудня, 2016
Продаж
ФГВФО у шість разів збільшив винагороду організаторам торгів кредитами

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у шість разів збільшив розмір винагороди організаторам торгів за проведення аукціонів з продажу прав вимоги за кредитами.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу фонду.

Відповідні зміни були внесені до рішення виконавчої дирекції Фонду «Про окремі питання організації процесу продажу активів (майна) банків, що ліквідуються».

«Збільшення граничного розміру винагороди організаторам електронних аукціонів, на яких реалізуються права вимоги за кредитами, було не просто побажанням організаторів торгів, з якими ми ведемо постійний діалог, а й об’єктивною необхідністю. Адже продаж прав вимоги за кредитами є набагато складнішими процесом, аніж реалізація, скажімо, об’єкту нерухомості чи цілісного майнового комплексу. Ми обіцяли переглянути розмір «комісійних» – і зробили це», – сказала директор департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду Юлія Берещенко.

Відповідно до прийнятих змін, граничний розмір винагороди організаторам відкритих торгів за проведення аукціонів з продажу прав вимоги за кредитами надалі складатиме 3% від ціни продажу (але не більше 1,5 млн грн). Що ж стосується основних засобів, то винагорода за продаж цієї групи активів не змінилась.

Крім того, задля підвищення прозорості процесу продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд вирішив переглянути підходи до розподілу лотів, а також розміри гарантійного внеску.

Повний текст прийнятих змін – за посиланням.

Коментарі
Додати коментар