До новин

У ФДМУ визнали, що приватизація проблемного ОПЗ провалилася

08 грудня, 2016
Збитки
У ФДМУ визнали, що приватизація проблемного ОПЗ провалилася

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявив, що ключовими чинниками відсутності заяв на конкурс з продажу ОПЗ є негативна цінова кон’юнктура на глобальних ринках мінеральних добрив, висока ціна на газ та продовження нарощення боргів компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

6 грудня закінчився прийом заяв на конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу 96,567% акцій ПАТ «Одеський припортовий завод».

«На жаль, заяв на участь у конкурс від потенційних інвесторів не надійшло, хоча зацікавленість до підприємства виявили близько 10 потенційних покупців», - повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

Як наголошується, чотири потенційні покупці, більшість з яких іноземці, надіслали листи про намір придбати пакет акцій АТ «ОПЗ», підписали договори про конфіденційність з Фондом держмайна, готували пакет необхідних документів, однак заяв для участі в конкурсі не подали.

«Сподіваюсь, що на днях ми отримаємо пояснення від потенційних покупців щодо причин їх відмови від участі у конкурсі», - зазначив Білоус.

«Однак вже сьогодні можна сказати, що ключовими чинниками відсутності заяв є негативна цінова кон’юнктура на глобальних ринках мінеральних добрив та відсутність позитивних прогнозів її зростання, висока ціна на газ, збиткова діяльність підприємства, продовження нарощення боргів, в тому числі перед Ostchem Holding (GroupDF)», - підсумував Білоус.

Фонд державного майна України після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ).

Раніше стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарської діяльності ОПЗ.

Коментарі
Додати коментар