До новин

З червня кримчани зможуть оголошувати себе банкрутами

24 квітня, 2015
Законодавство
З червня кримчани зможуть оголошувати себе банкрутами

Окупаційна кримська влада інформує, що в червні поточного року на території півострова набуває чинності російський закон про банкрутство фізичних осіб, що для кримських платників податків є нововведенням.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Новини Криму".

За словами заступника керівника кримського управління Федеральної податкової Різа Алієва, можливість визнати громадянина банкрутом дозволить вирішити проблему із стягуванням боргів фізичних осіб щодо сплати податків та обов'язкових платежів, а також погашенням банківських кредитів.

У РФ спеціальне управління в податковій службі займається стягненням податкового боргу у взаємодії з Федеральною службою судових приставів.

"На всій території РФ налагоджено обмін інформацією між цими двома органами, - сказав Алієв. - У нас в Криму такий обмін почнеться протягом місяця".

Алієв також уточнив, що російська податкова служба займається обліком податкових надходжень фізосіб. Таких у Криму вже налічується 700 тис. осіб, і ця кількість буде збільшуватися.

"Якщо раніше ми концентрували свою діяльність навколо юридичних осіб і фізосіб-підприємців, то тепер найважливішим показником є ​​облік самих фізичних осіб - звичайних громадян, платників податків на доходи, на майно, на транспортні засоби", - пояснив чиновник.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кримська влада не може запустити відібраний у Порошенка завод.

Коментарі
Додати коментар