До новин

Мінагрополітики хоче провести масштабну приватизацію збиткових сільгосппідприємств

29 квітня, 2015
Збитки
Мінагрополітики хоче провести масштабну приватизацію збиткових сільгосппідприємств

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює масштабну приватизацію державних сільськогосподарських підприємств з вкрай негативним фінансовим результатом.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«Висновок очевидний: від держпідприємств практично нічого не залишилося. Їх стан жахливий, а між собою вони конкурують лише сумами боргів. Фінансовий результат усіх великих та середніх підприємств АПК різної форми власності, включаючи державну, за попередні два роки катастрофічно обвалився», - заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час слухань у профільному комітеті Верховної Ради.

Він додав, що сьогодні держава об'єктивно не здатна відновити хоча б декілька з них. У той же час, забороняючи їхню приватизацію, вона перешкоджає приватним інвесторам, які мають і гроші, і бажання розвивати в Україні аграрний бізнес.

З огляду на це Мінагрополітики й ініціює цю масштабну приватизацію. Першим кроком має стати роздержавлення 254 підприємств, з яких 101 планується приватизувати через розпаювання. Більше 10 тис. членів трудових колективів отримають земельні паї. Інші будуть реорганізовані до 10 підприємств і в подальшому також приватизовані.

Коментарі
Додати коментар