До новин

В Україні розорився туроператор News Travel

20 січня, 2015
Збитки
В Україні розорився туроператор News Travel

Туристичний оператор News Travel через фінансову скруту припинив відправку українських туристів за кордон із 17 січня 2015 року.

Про це виданню "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі туроператора.

У компанії пояснили ситуацію різким падінням попиту і купівельної спроможності у зв'язку зі зростанням курсів іноземних валют і негативною політичною ситуацією протягом останнього року.

"Всі туристи, які перебувають зараз за кордоном, забезпечені зворотніми квитками для повернення в Україну", - заспокоїли в прес-службі.

З питань повернення коштів за передплачені тури агентство пропонує звертатися до офісу у Києві, оскільки жодне регіональне представництво оператора вже не працює.

За оцінками директора мережі "Поїхали з нами" Олега Кулика, зараз за кордоном перебуває близько 3,5 тис. українців, які оформляли пакети за допомогою News Travel, передає 048.ua.

На момент оголошення про припинення діяльності компанії News Travel, її пряма заборгованість перед тайським туроператором SAYAMA Travel Group склала $106 тис. Крім того, оперативна заборгованість, яку можуть виставити згідно з контрактами партнери компанії SAYAMA Travel Group, додатково становить близько 50 тис. доларів. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Тайська компанія має намір звернутися в міжнародні юридичні компанії для підготовки та подачі позовних заяв у відповідні судові інстанції, а також звернень до контролюючих органів на предмет відшкодування фінансової заборгованості та захисту ділової репутації. Також готується офіційна заява щодо даної ситуації в посольство України в Королівстві Таїланд.

Керівництво тайської компанії також назвали неправдивими заяви керівників компанії News Travel про те, що оплачені всі послуги, надані приймаючою компанією в Королівстві Таїланд. На даний момент в Королівстві Таїланд на різних курортах відпочиває 159 туристів, що прибули за турами від News Travel, і яких приймає SAYAMA Travel Group.

Джерело фото: newstravel.com.ua

Коментарі
Додати коментар