До новин

Суд визнав банкрутом бердянський «Азмол»

06 травня, 2015
Ліквідація
Суд визнав банкрутом бердянський «Азмол»

Господарський суд Запорізької області визнав ПАТ «Азовські мастила і масла» банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

«Аналіз економічних показників господарсько-фінансової діяльності ПАТ «Азмол» за період з 2010 по 2014 рік показав неспроможність підприємства погашати свої фінансові зобов'язання, перевищення залучених коштів над власними коштами підприємства, незадовільну структуру балансу і збитковість діяльності підприємства, що свідчить про стійку неплатоспроможність підприємства; при цьому реальної можливості відновити платоспроможність немає», - сказано в матеріалах справи.

В судовому засіданні розпорядник майна Сергій Персюк запропонував перейти до процедури ліквідації. Зазначимо, що з фінансовими вимогами до ПАТ «Азовські мастила і масла» звернулися 18 кредиторів.

Представник Фонду державного майна України проти ліквідаційної процедури заперечив та просив ввести процедуру санації. Також представник ФДМ заявив, що ТОВ «Технобазис» висловив бажання взяти участь у відновленні платоспроможності ПАТ «Азмол».

Однак суд зазначив, що доказів намірів ТОВ «Технобазис» суду не надано, а розпорядник майна заявив, що до нього з такими пропозиціями не зверталися. Зазначимо, що статутний фонд ТОВ «Технобазис» становить 1000 гривень. Підприємство зареєстровано у Харкові на Володимира Костроміна.

Ліквідатором ПАТ був призначений арбітражний керуючий Юрій Гусак.

100% акцій ПАТ «Азовські мастила і масла» належить Фонду держмайна України.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ оголосив конкурс на посаду голови правління проблемного "Азмолу".

Коментарі
Додати коментар