До новин

Населення заборгувало тепловикам до початку березня 6,8 млрд грн

13 травня, 2015
Борги
Населення заборгувало тепловикам до початку березня 6,8 млрд грн

Станом на 1 березня 2015 року заборгованість населення перед теплогенеруючими та теплопостачальними підприємствами України за послуги централізованого теплопостачання склала 6,8 млрд гривень, при цьому на початок квітня підприємствам теплоенергетики через борги за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» в цілому нараховані штрафи і пеня в розмірі до 3,5 млрд гривень.

Про це заявив президент міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго» Арсентій Блащук, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Нам станом на 1 березня населення заборгувало 6,8 млрд гривень, і це тільки борги населення за теплову енергію. Ще ми маємо понад 2 млрд гривень непокритої державою різниці в тарифах на теплову енергію для бюджетних установ», - сказав він.

При цьому Блащук зазначив, що станом на 1 квітня 2015 року розмір пред'явлених, але ще несплачених підприємствами-членами асоціації «Укртеплокомуненерго» штрафів і пені за боргами за спожитий природний газ перед «Нафтогазом» перевищує 2 млрд грн.

«А якщо додати ще ті підприємства, які не входять в асоціацію, то це буде не менше 3-3,5 млрд гривень і ми виходимо на ту заборгованість, яка є у тепловиків по газу перед «Нафтогазом» , - підкреслив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за перший квартал «Нафтогаз» отримав 21,9 млрд грн збитку.

Коментарі
Додати коментар