До новин

УТСБ продасть на інформаційному ярмарку активи Єврогазбанку

13 травня, 2015
Ліквідація
УТСБ продасть на інформаційному ярмарку активи Єврогазбанку

У Києві 15 травня відкриється інформаційний ярмарок, присвячений продажу майна Єврогазбанку, який знаходиться на стадії ліквідації.

УТСБ продасть на інформаційному ярмарку активи Єврогазбанку

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «Універсальної товарно-сировинної біржі» (УТСБ), яка є ініціатором проведення ярмарку, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

УТСБ уповноважена Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на організацію продажу майна неплатоспроможного банку.

Згідно з повідомленням прес-служби УТСБ, під час інформаційного ярмарку будуть відкриті майданчики-магазини, де можна буде ознайомитись та купити майно неплатоспроможного банку. Мова йде про банківське обладнання, меблі, комп'ютерну та оргтехніку, а також про інші основні засоби, виставлені банком на продаж.

В рамках ярмарку також відбудуться аукціонні торги по сформованих лотах, в яких зможуть взяти участь всі бажаючі. Організатори інформаційного ярмарку також планують провести презентацію відкритих торгів (аукціонів) в електронній формі та прес-конференцію за участю представників ФГВФО.

Як повідомляє прес-служба УТСБ, мета Інформаційної ярмарки - максимальна популяризація серед населення діяльності ФГВФО щодо продажу майна неплатоспроможних банків для погашення заборгованості перед кредиторами.

Товарна біржа «Універсальна товарно-сировинна біржа», керуючись чинним законодавством України, з 2002 року організовує та проводить аукціони та біржові торги з продажу державного, комунального майна при його відчуженні та приватизації, приватного майна, земельних ділянок та права їх оренди, нерухомого майна, майна підприємств-банкрутів, в тому числі банків при здійсненні тимчасової адміністрації неплатоспроможних банків та їх ліквідації.

Починаючи з 2013 року, біржа співпрацює з ФГВФО в частині надання послуг по організації і проведенню аукціонів та конкурсів з продажу майна неплатоспроможних банків. Технічне оснащення біржі дає можливість організовувати традиційні аукціони і конкурси з продажу активів з використанням ліцитаторів, а також аукціони та конкурси в електронному вигляді.

Система електронних торгів забезпечує процеси реєстрації замовників та учасників, обробку інформації і документів, подання цінових пропозицій учасниками в режимі реального часу з подальшим формуванням протоколів, які є підставою для підписання договорів купівлі-продажу або договорів відступлення прав вимоги за кредитними договорами.

Електронні торги це просто, зручно і прозоро. Основним їх перевагою є відсутність територіальної прихильності, завдяки чому в торгах може прийняти участь будь-хто, де б він не знаходився.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку квітня уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «ЄВРОГАЗБАНК» оголосила безпосередній продаж майна фінустанови: банківського обладнання, меблів, комп’ютерної техніки та інших основних засобів.

Коментарі
Додати коментар