До новин

У Мінюсті закликали Раду терміново прийняти закон про поліпшення бізнес-клімату в Україні

15 травня, 2015
Законодавство
У Мінюсті закликали Раду терміново прийняти закон про поліпшення бізнес-клімату в Україні

Радник Міністра юстиції Ігор Алексєєв та співзасновник громадського об’єднання EasyBusiness Даніїл Пасько закликали керівництво Верховної Ради невідкладно поставити урядовий проект Закону № 2679 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні)» на голосування, а депутатів – підтримати цей документ.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Мінюсту.

За словами Алексєєва, уряд вже вчетверте вносить даний законопроект до Верховної Ради, однак окремі депутати висловлюють абсолютно необґрунтовані й безпідставні застереження до цього документу. Нині ж проект закону, з незрозумілих причин, взагалі не потрапив на розгляд до сесійної зали.

«Запропонований законопроект враховує усі концептуальні застереження і зауваження всіх депутатів усіх фракцій коаліції. Він розроблявся разом із представниками громадськості, зокрема за активного сприяння громадської організації EasyBusiness. Запропоновані у проекті закону зміни поліпшують і спрощують законодавство у сфері регулювання процедур банкрутства, виконання контрактів, реєстрації бізнесу та власності. Усі додаткові пропозиції, зауваження чи спірні питання можна обговорити та відкоригувати під час підготовки документу до другого читання», - наголосив радник Міністра юстиції.

За його словами, аби позитивно відобразитися на рейтингу України вже за підсумками цього року, документ має бути ухвалений до 1 червня. В іншому випадку його вплив буде враховано лише у рейтингу за підсумками наступного року, а Україна втратить час і можливість якнайшвидше залучити чималі кошти, яких потребує наша економіка.

За словами співзасновника громадського об’єднання «EasyBusiness» Даніїла Паська, даний законопроект має ключове значення для української економіки.

«Нині Україна вкрай потребує прямих іноземних інвестиції. А рейтинг Doing Business – це той показник, на який дивиться кожен інвестор, приймаючи рішення вкладати кошти в нашу країну чи ні. Тому прийняття законопроекту є ключовим для підвищення конкурентоздатності України на ринку міжнародного капіталу», - зазначив Пасько.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у разі ухвалення законопроекту №2679, Україна може суттєво покращити свою позицию в Doing Business щодо вирішення неплатоспроможності боржників.
Коментарі
Додати коментар