До новин

Київрада створила комунальний концерн для ліквідації 63 ЖЕКів

15 травня, 2015
Ліквідація
Київрада створила комунальний концерн для ліквідації 63 ЖЕКів

Київська міська рада створила комунальний концерн «Центр комунального сервісу», до якого увійшли 63 житлово-комунальних організації столиці.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За таке рішення на засіданні Київради в четвер проголосували 68 депутатів.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв повідомив, що концерн буде здійснювати адміністрування і подальшу ліквідацію 63-х комунальних організацій.

«Дві основні цілі створення концерну: організувати роботу 63-х комунальних підприємств, які вже не беруть участь у наданні комунальних послуг, і прискорити проведення їхньої ліквідації, і друге - усунути провал, який утворився, між населенням і підприємствами, що надають комунальні послуги», - пояснив він.

КК «Центр комунального сервісу» віднесено до КМДА, статутний фонд концерну встановлений у розмірі 12,8 тис. грн.

Раніше Київрада створила 10 комунальних підприємств (КП) «Управляюча компанія з обслуговування житлового фонду» - по одному в кожному з 10 районів Києва, на баланс яких житлово-експлуатаційні контори (ЖЕКи) повинні передати житловий фонд, рухоме і нерухоме майно.

За словами Пантелєєва, КМДА планує завершити процес злиття столичних ЖЕКів у 10 КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду» у вересні.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заступник голови КМДА раніше заявляв, що без реформ київські ЖЕКи не протягли б і до осені.

Коментарі
Додати коментар