До новин

СЕТАМ провів 24 тисяч аукціонів з використанням Blockchain

14 лютого, 2018
Продаж
СЕТАМ провів 24 тисяч аукціонів з використанням Blockchain

У 2017 році OpenMarket держпідприємства «СЕТАМ» почав використовувати інноваційну криптографічну технологію захисту Blockchain і провів за її допомогою 24 тис. аукціонів на майже 700 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

«З вересня минулого року з використанням блокчейну було проведено 24 202 аукціонів, серед них успішних - 4 471. Загальна сума продажів склала 692 млн грн. Всі ставки по аукціонах було хешовано та збережено. Кожну з них можна перевірити на сайті blockchain.gov.ua вставивши хеш-код у відповідне вікно», - зазначив гендиректор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Технологія Blockchain дає можливість повністю ліквідувати будь-які можливості для маніпулювання даними. Разом з тим, будь-хто з учасників аукціону зможе перевірити, що дані про нього були внесені в базу даних без змін. BlockChain у систему електронних торгів арештованим майном було впроваджено спільно з Державним агентством з електронного урядування, міжнародною компанією BitFury та «Фондом Східна Європа» за підтримки Міністерства юстиції України.

«Збережену інформацію неможливо видалити та підробити. Таким чином ми гарантуємо повну безпечність проведення аукціонів і запрошуємо кожного українця в цьому переконатися взявши участь у торгах» - наголосив Вишньов.

Нагадаємо, Україна опинилася в списку з 14 країн, яких визнали лідерами із впровадження технології блокчейн. Список був складений в рамках звіту The Networked Hotbeds of Blockchain, який визначає ключові хаби у розвитку технології. Автор звіту – організація Blockchain Research Institute.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Івано-Франківськ долучився до майданчику СЕТАМ.

Коментарі
Додати коментар