До новин

Турецьку «дочку» російського Сбербанку хочуть продати

16 травня, 2018
Продаж
Турецьку «дочку» російського Сбербанку хочуть продати

Турецький банк Denizbank («дочка» Сбербанку) може бути проданий до кінця цього місяця.

Про це заявив генеральний директор Denizbank Хакан Атеш, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Анатолійське агентство.

«Я думаю, що продаж Denizbank може бути завершений в цьому місяці», - заявив Атеш.

В кінці березня агентство Reuters повідомило про намір дубайського банку Emirates NBD купити турецьку «дочку» Сбербанку. За інформацією агентства, дана угода може бути здійснена «після активних спроб турецького банку переконати президента Туреччини Ердогана в перевагах угоди на суму 5,3 млрд доларів, незважаючи на дипломатичні розбіжності».

Відзначається, зокрема, що банк Emirates NBD знаходився на стадії попередніх переговорів про покупку Denizbank в січні, але Ердоган був проти угоди. Незважаючи на те, що Ердоган не провадить прямий контроль над турецькими банками, він може заблокувати будь-яку угоду, вказавши турецькому банківському регулятору осудити її.

В середині лютого глава Сбербанку Герман Греф повідомляв, що поки не прийнято остаточного рішення щодо продажу Denizbank. Греф називав Denizbank найбільш важливим закордонним активом Сбербанку «в одній з найбільш важливих для Росії країн».

У Denizbank, що на 100% належить Сбербанку, 738 відділень і близько 15 тис. співробітників в 81 провінції Туреччини і за її межами.

Коментарі
Додати коментар