До новин

Стало відомо, скільки Ахметов заплатив за активи вугільних підприємств «Донецьксталі»

17 серпня, 2018
Продаж
Стало відомо, скільки Ахметов заплатив за активи вугільних підприємств «Донецьксталі»

Метінвест розкрив сумму, яку заплатив за акції шахтоуправління Покровське і Свято-Варваринської збагачувальної фабрики.

Про це повідомляє liga.net з посиланням на Ірландську фондову біржу, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новінського заплатить 190 млн доларів за 24,99% акцій українських підприємств, що займаються видобутком, збагаченням і продажем вугілля.

«Найбільш значущими з них є шахтоуправління Покровське і Свято-Варваринська збагачувальна фабрика, разом утворюють найбільший в Україні вуглевидобувний і виробничий комплекс», - уточнює Метінвест.

Станом на 31 грудня 2017 року довгострокові підтверджені і ймовірні запаси вугілля становили 81 млн тонн. У 2017 році обсяги видобутку рядового вугілля становили 4,3 млн тонн, при цьому виробництво вугільного концентрату було на рівні 2,6 млн тонн.

Покровське є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні.

З другого кварталу минулого року 57,29% акцій Покровського переведені з Донецьксталі Віктора Нусенкіса на компанію Індастріал коал холдинг (ICH). 24,99% акцій ICH належить компанії Metinvest.

Решта 75,01% акцій ICH розподілені між компаніями Altana (24,99%), Misandyco Holdings (24,99%), Mastino Тrading (0,04%) і віргінської Treimur Investments (24,99%).

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд на вимогу ICU наклав нові арешти на кошти групи «Донецьксталь».

Коментарі
Додати коментар