До новин

На ProZorro.Продажі відбувся перший успішний аукціон малої приватизації

20 серпня, 2018
Продаж
На ProZorro.Продажі відбувся перший успішний аукціон малої приватизації

Першим лотом, який був проданий на ProZorro.Продажі, став зерноток у Чернівецькій області, виставлений місцевою громадою. Комплекс нежитлових будівель було продано на прозорому аукціоні за 209 643 грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

До складу комплексу нежитлових будівель, який розташований в селі Черленівка Новоселицького району, входить прохідна, зерносклад, фуганочний та циркулярний цехи, колодязь тощо. Загальна площа об'єкта - 947,8 кв.м. Детальні дані про лот тут

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов відзначив: “Ми йдемо дуже швидкими темпами. Минуло менше місяця з початку заведння перших об’єктів малої приватизації в систему, а оголошено вже більше 200 аукціонів. Лише на серпень призначено близько десятка, авторизовано 30 майданчиків. І перший успішний аукціон доводить, що цікавість до прозорих продажів лотів малої приватизації дуже велика. Знаковим також є і те, що першим проданим лотом став саме регіональний об'єкт, який належить територіальній громаді, отже мала приватизація відкриває великі можливості регіонам”.

Також сьогодні відмінно спрацював механізм автоматичного оголошення повторного аукціону в рамках малої приватизації. Йдеться про аукціон з продажу нежитлового приміщення площею 44,7 кв. м у Львові.

«Нагадаю, що згідно правил малої приватизації, якщо на аукціон ніхто не прийшов, то система автоматично оголошує повторний аукціон із вдвічі меншою стартовою ціною. Так і відбулося цього разу, а отже система чудово відпрацьовує всі нові процедури, - пояснив в.о. директора ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев. - Ми можемо впевнено сказати, що мала приватизація успішно розпочалася. І все майно так чи інакше знайде своїх покупців!».

В систему ProZorro.Продажі в рамках малої приватизації вже заведно більше 800 об’єктів комунальної і державної власності. На основі цих реєстрів в системі формуються інформаційні повідомлення з чіткими датами і умовами проведення аукціонів.

Серед найближчих аукціонів малої приватизації - продаж нежитлового приміщення площею більше 600 кв. м в центрі Києва та пакету акцій ДП «Укрпапірпром».

Нагадаємо, згідно з законом «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Запуск малої приватизації через систему ProZorro.Продажі відбувається за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (European Union Anti-Corruption Initiative, EUACI), найбільшої програми технічної допомоги Україні з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією.

Коментарі
Додати коментар