До новин

Фонд держмайна розпочав підготовку до продажу Азовмашу та низки ТЕЦ

19 вересня, 2018
Продаж
Фонд держмайна розпочав підготовку до продажу Азовмашу та низки ТЕЦ

В Україні завершився конкурс на обрання інвестиційних радників, що займатимуться приватизацією Херсонської, Дніпровської ТЕЦ, а також Криворізької та Сєверодонецької теплоцентралей.

Про це розповів очільник Фонду державного майна України Віталій Трубаров, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У той же час на приватизацію Азовмашу не надійшло жодної заявки від інвестиційних радників, тому приватизацією цього підприємства займатиметься Фонд держмайна.

Приватизовувати ТЕЦ буде компанія «Конкорд Консалтинг».

Як пише видання hromadske, що «Конкорд консалтинг» належить до групи «Конкорд капітал», керівником якої є Ігор Мазепа. Як зазначається, Мазепа у 2014 році був у списках партії «Сильна Україна» українського олігарха Сергія Тігіпка.

Ігор Мазепа має близькі стосунки з колишнім головою Адміністрації президента Борисом Ложкіним.

Напередодні Фонд держмайна закінчив підписання договорів з інвестиційними радниками першого пулу великої приватизації, до якого входять завод «Електроважмаш», Вугільна компанія «Краснолиманська», Президент Готель, Об'єднана гірничо-хімічна компанія.

Раніше зазначалось, що інвестиційним радником для приватизації Одеського припортового заводу та Президент Готелю стала компанія, наближена до українського олігарха Сергія Тігіпка та колишнього голови адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Раніше повідомлялось, що радниками з приватизації великих державних компаній будуть представники «великої консалтингової четвірки».

Нагадаємо, що 25 червня Фонд держмайна оголосив конкурс на відбір радників для приватизації перших шести великих державних підприємств: Одеського припортового заводу, Президент-готелю, Об’єднаної гірночо-хімічної компанії, компанії Ідар, а також державних підприємств Вугільна компанія «Краснолиманська» та Завод «Електроважмаш».

Раніше Оксана Маркарова заявила, що недоотримані від проведення великої приватизації у 2018 році кошти планують компенсувати за рахунок запозичень.

Нагадаємо, що у 2018 році в бюджеті передбачено отримання доходу від приватизації у розмірі 22,3 мільярди гривень. Сама Маркарова повідомляла, що виконати цей показник не вдасться.

Нагадаємо, що 10 травня Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів«великої приватизації». Зокрема, до нього увійшли Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднану гірничо-хімічну компанію, Завод Електроважмаш, Аграрний фонд, Державну продовольчу зернову корпорацію України та інші державні підприємства.

Раніше повідомлялось, що у Фонді держмайна виключили низку великих підприємств з переліку на приватизацію у 2018 році.

Нагадаємо, що перелік підприємств малої приватизації у Фонді держмайна затвердили наприкінці березня 2018 року. Так, до переліку малої приватизації у 2018 році внесено 600 об'єктів. В уряді планують приватизувати малі підприємства у червні.

Коментарі
Додати коментар