До новин

«Енергоатому» загрожує банкрутство через багатомільярдні борги, - нардеп

04 червня, 2015
Банкрутство підприємств
«Енергоатому» загрожує банкрутство через багатомільярдні борги, - нардеп

Депутат Верховної Ради Ірина Суслова заявляє, що критичні борги державного підприємства «Енергоатом» можуть призвести його до банкрутства, що не виключає подальшої приватизації стратегічного об'єкту.

Про це вона заявила на брифінгу в парламенті, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У березні минулого року уряд призначив керівником «Енергоатому» Юрія Недашківського. Ця людина не новачок на цьому підприємстві, він очолював компанію і при «помаранчевих», і при «регіоналах» ... Коли пана Недашківського призначали керівником, всі очікували, що він наведе лад. Однак за минулий рік фінансовий стан компанії не тільки не покращився – за низкою показників він навіть погіршився. В 2014 році компанія «Енергоатом» завдала збитків державі на суму 7,7 млрд грн, що на 2,2 млрд грн більше, ніж навіть у 2013 році за часів Януковича», - сказала Суслова.

Вона повідомила про результати фінансової перевірки «Енергоатому», які показали продовження розкрадання бюджетних коштів.

Зокрема, за інформацією депутата, перевіряли дирекцію «Енергоатому», чотири наявні в Україні діючі атомні станції, відокремлений підрозділ «Атомкомплект», «Складське господарство» та «Атоменергомаш».

«Обсяги кредиторської заборгованості «Енергоатому» станом на кінець грудня 2014 року в розмірі 42 млрд грн досягли критичної точки. Ця сума в 1,8 рази більше прибутку від реалізації електроенергії. Вона перевищує дебіторську заборгованість на 31 млрд грн», - підкреслила нардеп.

На думку Суслової, основні зловживання приховані в непрозорих тендерах.

Коментарі
Додати коментар