До новин

Верховний суд задовольнив касацію Нацбанку по "Буковелю"

18 жовтня, 2018
Резонансні справи
Верховний суд задовольнив касацію Нацбанку по "Буковелю"

Верховний суд задовольнив касаційну скаргу НБУ на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими були розірвані договори іпотеки між НБУ і ТОВ "Скорзонера".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що на підставі цих контрактів "Скорзонера" виступила майновим поручителем боргових зобов`язань Приватбанку перед НБУ за кредитами рефінансування.

"Верховний Суд скасував рішення попередніх інстанцій та ухвалив нове, яким відмовив у позовних вимогах ТОВ "Скорзонера", - повідомили в прес-службі НБУ.

Як зазначається, НБУ очікує, що в подальшому суди будуть враховувати правову позицію Верховного Суду в подібних спорах.

Згідно з даними держреєстру прав на нерухоме майно, предметами іпотеки є майно за адресою м. Яремче, с. Поляниця (Івано-Франківська обл.), де розташований гірськолижний курорт "Буковель".

За даними Держреєстру юросіб, кінцеві бенефіціари ТОВ "Скорзонера" - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Частина курорту "Буковель" перейшла на баланс Приватбанку до його націоналізації в рамках погашення частини інсайдерських кредитів, виданих банком.

Приватбанк планує продати цей актив як мінімум за 2,2 млрд грн (з ПДВ). Вже екс-глава правління націоналізованого Приватбанку Олександр Шлапак зазначав, що частина курорту "Буковель" була передана на баланс банку з оцінкою 11 млрд грн, однак згодом цей об’єкт був переоцінений до суми 5,35 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар