До новин

ФГВФО знову не вдалося відсудити офіс банку "Аркада"

22 лютого, 2022
Резонансні справи
ФГВФО знову не вдалося відсудити офіс банку "Аркада"

02.02.2022 Печерський райсуд м. Києва відмовився задовольнити позов ліквідатора банку "Аркада" до Олега Неліна (в справі №757/52482/20-ц) про застосування наслідків нікчемності правочину шляхом скасування реєстрації права власності та припинення визнання права власності на нерухоме майно.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Олег Нелін значився в держреєстрі речових прав на нерухоме майно як власник будівлі банку “Аркада” та земельної ділянки під ним (право власності зареєстроване в липні 2020 року після зняття арешту, який накладався в рамках кримінального провадження №12020100000000254 щодо можливих зловживань посадовців банку "Аркада" та заволодіння коштами довірителів фонду фінансування будівництва). Також повідомлялося, що Олег Нелін передав вказане нерухоме майно в іпотеку для Тараса Бурдейного.

Цих двох фізосіб пов’язували з Миколою Злочевським - екс-міністром екології часів Януковича, власником газовидобувної компанії Burisma (М. Злочевського оголошували в розшук).

У судових матеріалах зауважувалося, що за даними ФГВФО, у вересні 2019 року банк “Аркада” передав в іпотеку (для О. Неліна) свій офіс та земельну ділянку під ним як забезпечення боргових зобов’язань ТОВ “Будеволюція” (особа, яка була пов’язана з банком “Аркада”; забудовник ЖК «Патріотика» та «Патріотика на Озерах») за договором позики на 260 млн грн (як зазначалося, ринкова вартість офісу - 554,8 млн грн, земельної ділянки - 65,6 млн грн).

За оцінками ФГВФО, банк "Аркада" безоплатно позбавився свого майна на суму понад 600 млн грн, маючи проблеми з ліквідністю.

Коментарі
Додати коментар